Metro
Metro Nieuws 4 apr 2019 / 13:54 uur

Voor het eerst lesbisch stel in de Donald Duck

Een primeur voor de Donald Duck. Donderdag is er voor het eerst een lesbisch stel te zien in het populaire stripboek. Aanleiding hiervoor was de oproep van de 10-jarige Fenna in het jeugdjournaal.

Fenna heeft zelf twee vaders en twee moeders en vond het opvallend dat ze na het doorspitten van alle Donald Ducks nog nooit homo’s of lesbiennes was tegengekomen. „In Duckstad lijkt het alsof dat helemaal niet bestaat.”

Voor het eerst

Na een bezoek aan de hoofdredacteur van de Donald Duck waarin Fenna laat weten dat ze het belachelijk vindt dat de stelletjes altijd heteroseksueel zijn, wordt er ingegrepen. De striptekening die al bij de drukker lag wordt teruggehaald.

De tekenaar wordt vervolgens opgeroepen om een aanpassing door te voeren in zijn striptekening. Een verliefde man en vrouw aan een tafeltje op een terras worden veranderd in twee vrouwen. „Dat is voor het eerst en dat is dankzij jou”, aldus de hoofdredacteur.  Om nog eens extra te benadrukken dat het om een lesbisch stelsel gaat wordt er ook een hartje toegevoegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor het eerst lesbisch stel in de Donald Duck
Sluiten