Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Vier doden bij ongeval hijskraan Seattle

In de Amerikaanse stad Seattle is een grote hijskraan omgevallen. De kraan kwam vervolgens bovenop een aantal auto’s terecht. Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen. Vier andere mensen raakten gewond.

Google

De hijskraan stond bij een nieuw pand van Google en werd gebruikt voor bouwwerkzaamheden. De vier slachtoffers waren al overleden voordat de brandweer arriveerde, laat een woordvoerder weten.

Twee van de slachtoffers zaten in de kraan toen deze omviel en de andere dodelijke slachtoffers zaten in twee verschillende auto’s waar de kraan op terecht kwam. Onder de gewonden is een baby van vier maanden.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend, maar een getuige zegt tegen The Seattle Times dat het heel hard waaide en de kraan in tweeën brak. „De ene helft vloog zijwaarts op het gebouw”, zegt ze. „De andere helft kwam op straat terecht, dwars op beide rijrichtingen.”

Ontruimd

In totaal raakten zes auto’s beschadigd. De brandweer heeft het gebouw waar een deel van de kraan op gevallen is ontruimd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.