Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 apr 2019

Kamer buigt zich niet over kinderpardonpetitie

De Tweede Kamer zal zich niet buigen over het verzoek van presentator Tim Hofman en ruim 250.000 anderen om het kinderpardon te verruimen. Dat is immers al gebeurd, vindt de Kamer.

Al aan de orde geweest

Hofmans burgerinitiatief #eigeland kreeg in een mum van tijd de steun van meer dan 40.000 mensen en voldeed daarmee aan de eis om in de Kamer te worden besproken. Maar die hoeft zo’n petitie alleen op de agenda te zetten als het onderwerp niet de afgelopen twee jaar al eens is besproken.

Het kinderpardon is juist ‘veelvuldig aan de orde geweest’ in het parlement, stelt de Kamercommissie Justitie en Veiligheid. Bovendien is het kabinet eind januari gezwicht. Het merendeel van de kinderen voor wie Hofman en co in het geweer kwamen, zoals het Iraakse jongetje Nemr, mag alsnog blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kamer buigt zich niet over kinderpardonpetitie
Sluiten