Metro
Metro Nieuws 10 apr 2019 / 10:54 uur

Iconische rookworst HEMA krijgt vegan variant

Goed nieuws voor alle vegans onder ons: HEMA zet de komende jaren vol in op duurzaamheid. De keten wil vegan varianten maken van ál zijn bekende voedselproducten, zo ook van de iconische rookworst.

HEMA gaat voor duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de aangepaste strategie van het bedrijf onder de nieuwe eigenaar, aldus topman Tjeerd Jegen.

Eerder kwam er al een vegetarisch saucijzenbroodje in de winkel en onlangs een vegan appeltaart. De tompouce is volgens Jegen nog iets ingewikkelder, maar ook daar wordt op termijn naar gekeken.

Hoezeer HEMA ook verbonden is met rookworsten, het bedrijf is niet de eerste met een vleesloze variant van de rookworst. Unox biedt al een vegetarische rookworst aan en de Vegetarische Slager een veganistische rookworst.

Betaalbare duurzaamheid

Volgens Jegen is HEMA in het verleden al vaak vernieuwend geweest. „Wij waren de eerste winkelketen die producten voor de gewone man betaalbaar maakte, de eerste keten waar mensen in een restaurant bediend werden. Nu willen wij ook de eerste zijn die duurzaamheid betaalbaar maakt voor iedereen in Nederland."

Eerder dit jaar werden al plannen uit de doeken gedaan om het gebruik van plastic terug te dringen. Zo moet volgend jaar al het plastic voor eenmalig gebruik eraan geloven. In de jaren erna wordt meer gekeken naar verpakkingen en ander plastic. Winkelconcern HEMA is al eerder dan gepland volledig over op duurzaam katoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Iconische rookworst HEMA krijgt vegan variant
Sluiten