Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Acteur Jon Snow verliest bijna testikel bij opnames

Dat Westeros niet de beste plek om te leven is, wisten we al wel. De karakters die het spel der tronen niet overleven zijn allang niet meer op een hand te tellen (misschien kunnen we beter tellen wie het wel overleven), maar de opnamen van de bekende serie Game of Thrones waren ook niet al te veilig. Acteur Kit Harington (beter bekend als Jon Snow) verloor bijna een teelbal tijdens de opnamen.

Het einde

„Dit is het einde", dacht Harington, terwijl hij op een mechanische stier zat. In een interview waarin vooruit wordt geblikt op het achtste en laatste seizoen van de serie, vertelt de acteur over het moment waarop hij voor het eerst een draak moet berijden. Daarvoor moest hij op een mechanische stier zitten, de CGI zou de rest van het werk doen.

Dat bleek alleen moeilijker – en gevaarlijker – dan gedacht. „Dat was absoluut niet makkelijk. De draak bewoog hevig heen en weer en mijn rechter teelbal kwam vast te zitten. Ik had niet de tijd om ‘stop’ te zeggen. In mijn hoofd dacht ik: dit is het einde, op deze stier, die me letterlijk bij mijn testikels heen en weer beweegt", vertelde Hartington. Daarna lijkt hij zich te herinneren dat hij in een interview zit, want hij vervolgt met „mijn excuses. Waarschijnlijk te veel informatie”. De interviewer kan er gelukkig heel hard om lachen.

Hieronder kun je het hele filmpje bekijken, het pijnlijke verhaal van Harington begint om 14.41.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.