Metro
Metro Nieuws 16 mrt 2019 / 11:00 uur

Vredesmanifestatie reactie op aanslag Nieuw-Zeeland

Op de Dam in Amsterdam wordt zondagmiddag om 14.00 uur een vredesmanifestatie gehouden. Aanleiding daarvoor zijn de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, waarbij op vrijdag 49 mensen om het leven kwamen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door religieuze, levensbeschouwelijke en maatschappelijke instanties. Een aantal van deze instanties zijn het Humanistisch Verbond, de Raad van Kerken in Nederland, het Centraal Joods Overleg, de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland en vredesbeweging PAX.

Witte bloemen

De slachtoffers van de aanslag worden herdacht met een minuut stilte en er zijn verschillende sprekers. Belangstellenden wordt gevraagd om witte bloemen mee te nemen.

Door middel van deze manifestatie willen de organisaties solidariteit met de slachtoffers en nabestaanden tonen. „Een krachtig signaal afgeven vóór vrede en tégen terreur", aldus de initiatiefnemers. „Moslim, jood, christen of andersgezinden: ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons vrijdagochtend vanuit Nieuw-Zeeland hebben bereikt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vredesmanifestatie reactie op aanslag Nieuw-Zeeland
Sluiten