Metro
Metro Nieuws 26 mrt 2019 / 14:54 uur

Transavia-vlucht na twee dagen nog niet vertrokken

Volgens de oorspronkelijke planning had een Boeing 737 van Transavia afgelopen zondag van Dubai naar Schiphol moeten vliegen. Dit kon echter niet doorgaan vanwege een technisch mankement. Het vliegtuig met 190 passagiers staat na twee dagen nog steeds aan de grond.

Aan boord van vlucht HV6902 zou een technisch mankement zijn geconstateerd aan het hydraulische systeem. Op dat moment waren de passagiers al aan boord, laat een woordvoerder weten aan nu.nl.

Nog niet opgelost

Omdat het niet eenvoudig bleek de juiste papieren te laten optekenen, werden de passagiers weer van boord gelaten. Zo werd het voor de technici mogelijk het probleem te repareren. Er was geen ander vliegtuig beschikbaar, waardoor de passagiers moesten afwachten.

De technici hebben het probleem echter nog steeds niet weten op te lossen. „Dit is een zeer uitzonderlijke situatie die wij erg betreuren”, meldt de woordvoerder. De gestrande reizigers kregen vouchers mee om de nacht door te brengen in een hotel in de buurt van de luchthaven.

Een deel van hen kon maandag mee met een andere vlucht, de overige reizigers kregen toestemming een ticket te boeken bij een andere maatschappij. Het bedrag krijgen zij later terug.

Geen informatie

De reizigers lieten op social media weten niet blij te zijn met de gang van zaken, met name het gebrek aan informatie werd niet gewaardeerd. „Normaal gesproken houden wij reizigers altijd op de hoogte middels sms’jes en mailtjes, maar door een bug in het systeem was ook dat tot dinsdagmiddag niet mogelijk”, aldus de woordvoerder.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer alle reizigers weer voet zetten op Nederlandse bodem. „Ons streven is op zeer korte termijn alle gedupeerden te helpen zoals zij dat van ons gewend zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Transavia-vlucht na twee dagen nog niet vertrokken
Sluiten