Metro
Metro Nieuws 26 mrt 2019 / 15:49 uur

Politiek adviseur Rob Jetten vertrekt naar Shell

Elise van Zeeland, politiek adviseur van Rob Jetten, vertrekt per 1 mei naar Shell, waar zij aan de slag zal gaan als ‘Government Relations Advisor New Energies’. Van Zeeland was nauw betrokken bij de onderhandelingen over het klimaatakkoord.

De politiek adviseur van D66-voorman Rob Jetten stond ook zijn voorganger, Alexander Pechtold, bij met politiek advies. In Den Haag is inmiddels met opgetrokken wenkbrauwen gereageerd op het nieuws.

Delen van kennis

Volgens de Telegraaf zou er worden gespeculeerd over het eventueel delen van de kennis die de politiek adviseur in Den Haag heeft opgedaan, met de oliemaatschappij. Vooral bij GroenLinks zou men gniffelen om de overstap.

Van Zeeland zelf heeft in ieder geval ontzettend veel zin in haar nieuwe baan. Op Twitter laat zij weten dankbaar te zijn voor vier mooie en leerzame jaren op het Binnenhof. ‘En ontzettend veel zin in m’n nieuwe baan in geheel nieuwe omgeving.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politiek adviseur Rob Jetten vertrekt naar Shell
Sluiten