Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie op zoek naar verdachte Gökmen Tanis (37)

De politie heeft de naam van een verdachte van de schietpartij in Utrecht uitgegeven. De 37-jarige Gökmen Tanis wordt gezocht omdat hij een rol zou hebben gespeeld bij de gebeurtenissen van maandagochtend.

De verdachte is geboren in Turkije. „Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070”, voegt de politie er aan toe.

https://twitter.com/PolitieUtrecht/status/1107632105780113408

Familiesfeer

Tanis zou zijn schoonzus hebben willen vermoorden. Zo meldt website GeenStijl op basis van een bron. Daarmee zou het motief volgens de website in de familiesfeer komen te liggen. De website meldt ook dat de verdachte vermoedelijk dezelfde man is als de man die in augustus 2011 GSTV-video een verslaggeefster van de website lastigviel.

Verkrachtingszaak

Het Algemeen Dagblad sprak een getuige die zegt het gevoel te hebben dat de verdachte zich in de tram op één persoon richtte. „Hij mikte op die mensen die die vrouw probeerden te helpen. Omstanders probeerden haar weg te trekken maar toen ze dat deden ging die man speciaal achter haar aan en mikte op die omstanders”, zegt een ooggetuige tegen de krant.

De Turkse verdachte stond op 4 maart al voor de rechter in verband met een verkrachtingszaak van een verkrachting op 10 en 11 juli in Utrecht, schrijft het AD.

Gökmen is in het verleden al veroordeeld voor inbraak en fietsendiefstal, meldde RTV Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.