Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 18 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Verkiezingspartijen leggen campagne neer

VVD, CDA, PVV, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, 50PLUS, SGP en DENK hebben besloten om hun campagne voor de Statenverkiezingen stil te leggen. Zij doen dit naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht.

Thierry Baudet en Theo Hiddema (beide FVD) laten de aangepaste bijeenkomst in het Kurhaus wel doorgaan. Baudet Twitterde het volgende hierover:

Ook Sybrand Buma, fractievoorzitter CDA liet zich uit:

Evenals andere politiek leiders:

Geen verkiezingsdebat

Niet alleen de campagne, ook het verkiezingsdebat van EenVandaag gaat niet door. Aan het Erasmusdebat zouden VVD, CDA, D66, PVV, SP en PvdA deelnemen. Van een lijsttrekkersdebat in Zuid-Holland is ook besloten om het niet uit te zenden. Omroep West en RTV Rijnmond hadden het provinciale debat zaterdag opgenomen in het provinciehuis, waarna het maandag uitgezonden zou worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.