Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 mrt 2019 / 07:34 uur

Niet-gevaccineerde kinderen niet welkom in New York

In Nederland kan het debat over wel of niet vaccineren al aardig hoog oplopen. In New York heeft de discussie een nieuw hoogtepunt bereikt. Een voorstad van New York heeft namelijk besloten dat alle kinderen die niet zijn ingeënt tegen de mazelen, niet meer welkom zijn in openbare ruimtes.

Verspreiden

Dat betekent dat ze ook niet in scholen of winkelcentra mogen komen. Op deze manier hopen de autoriteiten in Rockland County te voorkomen dat de mazelenuitbraak zich verder verspreidt.

Er zijn 153 gevallen van mazelen bekend in de voorstad, die zo’n 18 kilometer ten noorden van Manhattan ligt. De ziekte heerst vooral onder schoolgaande kinderen die niet gevaccineerd zijn. De maatregelen zijn woensdag ingegaan en blijven dertig dagen van kracht.

Het besluit volgt op uitbraken van de ziekte in de staten Californië, Illinois, Texas en Washington.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niet-gevaccineerde kinderen niet welkom in New York
Sluiten