Metro
Metro Nieuws 28 mrt 2019 / 21:18 uur

Na 34.000 berichten wint stalker ex terug

Meestal werkt het niet zo heel erg goed als je je ex maar blijft berichten. Een Belgische man ging daar wel heel ver in. In een halfjaar tijd belaagde hij zijn ex met 34.000 berichtjes en telefoontjes. Dat komt neer op ongeveer tweehonderd berichtjes per dag (!).

Terugwinnen

De man wilde zijn vriendin koste wat het kost terugwinnen, schrijft HLN. Het frappante is dat hij daar nog in geslaagd is ook. Donderdag stond de man voor de rechter voor het belagen van zijn vriendin, hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee jaar.

De relatie tussen de twee raakte in een dip omdat de man nogal agressief uit de hoek kon komen. „Ik heb zelden zo’n dossier gezien, ik weet niet waar ik moet beginnen", aldus de openbare aanklager.

Volgens de 25-jarige man was het liefde op het eerste gezicht tussen hem en zijn vriendin. „We hebben elkaar sindsdien (sinds de ontmoeting red.)  niet meer losgelaten", zegt hij tegen de Belgische krant. De relatie verliep echter „met horten en stoten". „Het is een relatie met vallen en opstaan, maar het komt altijd goed." Tot zijn vriendin wat zei van zijn agressieproblemen. Hij liet zich daarvoor opnemen, maar toen hij terugkwam besloot zijn vriendin toch dat ze beter uit elkaar kunnen gaan.

Te ver gegaan

Samenwonen was er toen niet meer bij, het werd een knipperlichtrelatie. In een van de momenten dat het uit was, begon de man zijn (op dat moment) ex constant te bellen en berichten te sturen. Tot wel tweehonderd per dag. „Ik stuurde haar berichten van ’s morgens 5 uur tot 1 uur ’s nachts. Maar ik deed dat alleen om haar terug te winnen, want ze is echt de vrouw van mijn leven en ik wil haar niet laten vallen. Nooit.”

In de rechtszaak gaf de man zelf toe dat hij daarin te ver is gegaan. De vriendin diende meerdere keren een klacht in over de liefdesverklaringen. Toch waren de berichtjes niet zonder resultaat, na de rechtszaak is het stel namelijk weer bij elkaar gekomen.

Lang duurde dat overigens niet. „Het ging een tijdje goed, maar ondertussen is er weer wat discussie geweest. Ze is nu even bij iemand anders, maar het komt allemaal weer goed. Ze komt zeker terug naar mij, omdat we veel liefde voor elkaar hebben.”

Reageer op artikel:
Na 34.000 berichten wint stalker ex terug
Sluiten