Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Massale steun na pesterijen rossige Julian (7)

De 7-jarige Julian wordt dagelijks gepest om zijn rossige haren. Moeder Sanne Nederlof is het dan ook helemaal zat dat haar zoon gepest wordt om zijn haarkleur, die juist uniek en prachtig is. Ze besloot er een Facebookbericht aan te wijden. „Mijn lieve Julian, 7 jaar, geboren met prachtige rossige haren”, begint ze het bericht.

https://www.facebook.com/sanne.nederlof.7/posts/10157173863642451

Julian wil zijn haar het liefst afknippen óf verven. Hij wordt namelijk gepest en mag soms niet mee buitenspelen. Julian voelt zich lelijk en heeft hier dagelijks verdriet om.

‘Deze haarkleur rockt’

„Wat ik met deze post wil bereiken? Om aan mijn zoon (en alle andere gingers) te laten zien dat deze haarkleur rockt”, vervolgt Nederlof haar bericht. „Slechts twee procent van de bevolking heeft deze haarkleur van nature.”

Het doel van Nederlof is bereikt: het bericht gaat viraal. Op het moment van schrijven is het bericht al 99.000 keer geliket, hebben er 104.000 mensen gereageerd en is het bericht 170.000 keer gedeeld.

‘Het probleem is hiermee niet opgelost’

Sanne blijft kritisch, vertelt ze aan het AD. „Het probleem is hiermee niet opgelost. Pesten, op welke manier en om welke reden dan ook, kan iemand echt kapot maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.