Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

StukTV wederom uitgeroepen tot beste YouTube-kanaal

De jongens van StukTV gaan lekker! Voor de vijfde keer is StukTV uitgeroepen tot het beste YouTube-kanaal van Nederland. De prijs werd de makers toegekend tijdens de uitreiking van de VEED Awards, zaterdagavond in AFAS Live in Amsterdam.

Beste serie en beste muziek

De makers, Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt, wonnen bovendien VEED Awards in de categorieën beste serie (Jachtseizoen) en beste muziek. De VEED Awards worden gezien als de Oscars van de Nederlandse YouTube-industrie.

Overige prijswinnaars

In veertien categorieën werden zaterdagmiddag voor een groot publiek de prijzen uitgereikt. De beste mannelijke YouTuber en gamer is Gamemeneer, ook wel Don, en bij de vrouwen won Marije Zuurveld, net als vorig jaar. Zij sleepte daarnaast nog een prijs voor beste beauty-YouTuber in de wacht. Jeremy Frieser werd eveneens twee keer bekroond: als beste comedy-YouTuber en beste vlogger. Bankzitters werd tot beste nieuwkomer gekozen.

VEED werd in 2014 voor het eerst georganiseerd door en voor YouTubers en wordt inmiddels vergeleken met de MTV-awards van vroeger. Er werden in totaal 2.200.000 stemmen uitgebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.