Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 mrt 2019 / 08:14 uur

In de staat Californië wordt de doodstraf opgeschort

Gouverneur Gavin Newsom schort de doodstraf in zijn staat Californië op. Daarmee wordt voor 737 gevangenen die in Californië in de dodencel zitten, de straf voorlopig niet uitgevoerd, meldden bronnen rondom de gouverneur.

Niemand van de gevangenen die in afwachting waren van de doodstraf, wordt vrijgelaten.

Te veel lasten

Volgens de gouverneur is de doodstraf te duur en brengt die het te veel lasten met zich mee. Daarnaast zijn er onevenredig veel minderheden en daders met een handicap die de doodstraf hebben gekregen.

Newsom had dinsdagavond al gehint op een grote politieke aankondiging die hij de volgende dag gaat maken. „Ik geloof niet dat een beschaafde samenleving kan stellen dat het de leider van de wereld is, zolang de regering doorgaat met de voorbedachte en discriminerende terechtstelling van haar burgers", zal Newsom bij de bekendmaking volgens persbureau Reuters verklaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In de staat Californië wordt de doodstraf opgeschort
Sluiten