Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Het Hiltonhotel herdenkt John Lennon en Yoko Ono

Het Hiltonhotel in Amsterdam staat met een fototentoonstelling, die maar kort te zien is, stil bij de beroemde ‘bed-in voor de vrede’ van Beatle John Lennon en Yoko Ono, met wie hij kort daarvoor in Gibraltar was getrouwd. Bij wijze van huwelijksreis bleef het stel in maart 1969 daar een hele week in bed, op kamer 902, en ontving de wereldpers.

Er zijn vijftig grote foto’s te zien van fotografen Cor Jaring, Nico Koster, Govert de Roos, Claude Vanheye en de Duitser Elmar Welge. Ook worden niet eerder getoonde foto’s uit het archief van Spaarnestad tentoongesteld. De expo is getiteld ‘Wat gebeurde er in Room 902’ en loopt van 22 tot en met 31 maart.

Concertgebouw

In het laatste weekend kunnen belangstellenden ook rondkijken in de hotelkamer, die nu het nummer 702 draagt. De actie van Lennon en zijn vrouw in het Hiltonhotel is vereeuwigd in het Beatles-nummer The Ballad of John and Yoko.

Het einde van de Amsterdamse bed-in-herdenking is op 3 april in het Concertgebouw. Onder de titel ‘Remember Love’ treden onder anderen Roel van Velzen, Maaike Ouboter en Bertolf op en zijn er interviews met Beatles-kenner Mark Lewisohn en journalist Jan Donkers, die er indertijd bij was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.