Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Duizenden mensen bij uitvaart Lotte van der Zee

Voor het openbare afscheid van Lotte van der Zee was zaterdagochtend grote belangstelling. Duizenden mensen kwamen naar de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede om de laatste eer te betuigen aan het vorige week overleden 20-jarige model, meldt RTV Oost. Na de openbare herdenkingsbijeenkomst wordt het model in besloten kring gecremeerd.

Zonnebloemzaadjes

Belangstellenden konden in de kerk een kaarsje aansteken en de nabestaanden condoleren. Iedereen die langskwam kreeg op verzoek van Lottes ouders een zakje zonnebloemzaadjes overhandigd om zo hun "stralende" dochter te herdenken. Ook werden er nacho’s uitgedeeld, een van Lottes favoriete snacks.

De kist van Lotte was omringd met bloemen en persoonlijke spullen en foto’s van het model. Zo hing er de sjerp die ze kreeg toen ze twee jaar geleden werd gekroond tot Miss Teenage Universe en lag er een helm die ze droeg als keepster bij haar hockeyteam.

Tekst loopt door onder foto.

De kist van Lotte van der Zee. / ANP

Het model werd eind februari getroffen door een hartstilstand tijdens een skivakantie in Oostenrijk. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in München, waar ze tien dagen geleden overleed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.