Redactie Metro
Redactie Metro Sport 17 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Verstappen direct derde in Melbourne, zege Bottas

Max Verstappen is het nieuwe seizoen in de Formule 1 begonnen met een plek op het podium. De Nederlander – beginnend op plek vier – reed in de Grote Prijs van Australië naar de derde plaats. Niet eerder presteerde de 21-jarige coureur van Red Bull zo goed in de openingsrace op het circuit Albert Park.

Bottas superieur

Verstappen moest alleen het Mercedes-duo Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton voor zich dulden. De Fin Bottas was verreweg de snelste in Melbourne. Hij reed het veld op grote afstand en boekte zijn vierde GP-overwinning in zijn carrière.

Hamilton, die voor de zesde keer op rij van poleposition was vertrokken in Australië, kon het tempo van zijn teamgenoot niet bijbenen. Meteen al bij de start raasde Bottas hem voorbij en was de Brit gezien. In de slotfase moest de vijfvoudig wereldkampioen nog alles uit zijn auto trekken om Verstappen van zich af te houden.

Sterke reeks

Verstappen trok met zijn derde plaats in Melbourne zijn puike reeks van vijf podiumplaatsen aan het einde van vorig jaar door in het nieuwe jaar, waarin zijn Red Bull is voorzien van een nieuwe motor. De krachtbron van Honda bewees de Nederlander goede dienst, want Verstappen was in de race beduidend sneller dan de Ferrari’s van Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Bij de start was het nog even spannend. Verstappen dreigde zijn vierde startpositie kwijt te raken aan Leclerc. De Monegask, de opvolger van de Fin Kimi Räikkönen bij de Italiaanse renstal, ging de Nederlander binnendoor voorbij in de eerste bochten, maar Verstappen pakte zijn vierde plek buitenom weer terug.

Vers Rubber

De Nederlander wachtte lang met zijn eerste pitstop, waardoor hij na 23 van de 58 af te leggen ronden heel even aan de leiding lag. Na zijn bandenwissel lag hij weer vierde, maar op het verse rubber nam zijn snelheid zienderogen toe. In ronde 31 resulteerde dat in een fraaie inhaalactie bij Vettel, waarbij hij opschoof naar de derde plaats.

In de laatste ronden trok Verstappen nog ten aanval op de tweede plaats van Hamilton. Hij kwam dichtbij, maar tot een inhaalactie kwam het niet. Verstappen leek zelfs nog het bonuspunt voor de snelste raceronde te bemachtigen, maar dat gunde Bottas hem niet. De Fin zette nog een keer vol aan in zijn ‘Zilveren Pijl’ en verdiende met de zege 25 punten, plus 1 extra voor het snelste rondje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.