Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 mrt 2019 / 13:34 uur

700.000 Britten tekenen petitie tegen Brexit

Een online petitie tegen de Brexit heeft in nog geen twee dagen tijd al 700.000 ondertekenaars. De petitie verzoekt de Britse regering om in de Europese Unie te blijven. Het Britse parlement moet in debat over alle petities die meer dan 100.000 handtekeningen krijgen.

De site werd overspoeld met mensen die de petitie wilden ondertekenen en was daardoor enige tijd niet bereikbaar. Dat berichtten Britse media.

Er is geen instemming van derden nodig om de EU te laten weten dat de regering toch geen Brexit wil. In theorie kan de Britse regering dus een verzoek doen om toch bij de Europese Unie te blijven. Maar in het referendum van 2016 stemde een meerderheid voor de Brexit en de meeste parlementsleden, ook de voorstanders van een lidmaatschap, willen niet tornen aan die uitslag.

Uitstel

Met het opzeggen van het lidmaatschap eind maart 2017 is vastgelegd dat het land 29 maart om 23.00 uur Britse tijd de Europese Unie verlaat. In Nederland is het dan al 30 maart. Premier Theresa May is in Brussel en vraagt de EU om uitstel van de Brexit tot eind juni, omdat het Lagerhuis de overeenkomst die May in de afgelopen twee jaar met Brussel voor de Brexit heeft getroffen, al twee keer heeft weggestemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
700.000 Britten tekenen petitie tegen Brexit
Sluiten