Metro
Metro Nieuws 24 feb 2019 / 09:21 uur

Uitreiking Oscars: welke films maken kans?

Hollywood maakt zich op voor de uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. In de nacht van zondag op maandag worden de beeldjes voor de 91e keer uitgereikt, in meer dan twintig categorieën. Wie zijn eigenlijk de kanshebbers?

The Favourite

De meeste nominaties zijn voor de historische komedie The Favourite, een kunstdrama met onder meer Emma Stone. Het drama is tien keer genomineerd.

Roma

Ook het melancholieke epos Roma kreeg tien nominaties. Het is de zwart-witfilm die vorig jaar is uitgekomen en tevens de eerste nominatie voor streamingsdienst Netflix.

A Star is Born

Het muzikale drama A Star is Born is acht keer genomineerd. Een van de nummers van de film, Shallow, staat al weken in de Nederlandse top 40. Lady Gaga heeft één van de hoofdrollen.

Green Book

De prijs voor beste film van het jaar gaat waarschijnlijk naar Green Book. De film gaat over de vriendschap tussen een donkere pianist en zijn racistische blanke chauffeur.

Beste acteur/actrice

Christian Bale gaat er zeer waarschijnlijk met de Oscar voor beste acteur vandoor. Hij speelt de rol van vicepresident Dick Cheney in de satire Vice. De prijs voor beste actrice gaat hoogstwaarschijnlijk naar Glenn Close, voor haar rol in The Wife als vrouw van een Nobelprijswinnende schrijver die zichzelf haar hele leven heeft weggecijferd.

Er zijn dit jaar geen Nederlandse films genomineerd. De uitreiking van de Oscars is te volgen bij Net5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitreiking Oscars: welke films maken kans?
Sluiten