Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Speciale postzegel voor top Trump – Kim Jong-Un

Gastland Vietnam eert de top van de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Hanoi met de uitgifte van een speciale postzegel. Vertegenwoordigers van de ministeries van Informatie en Buitenlandse Zaken presenteerden de zegel met een waarde van 4000 dong (0,15 euro) dinsdag in de Vietnamese hoofdstad.

Twee grijpende handen

Het toont twee in elkaar grijpende handen in een gestileerd hart. De handen zijn uitgebeeld in de kleuren van de vlaggen van Noord-Korea en de VS. Op de linkerbovenkant van de zegel staat de vlag van Vietnam, daarnaast een vredesduif en de Engelse inscriptie: ‘Partnership for Sustainable Peace’.

Het ministerie van Informatie van het land zei dat Vietnam zichzelf met de postzegel presenteert als een „verantwoordelijke en betrouwbare partner van de internationale gemeenschap bij het bewaren van vrede, stabiliteit en ontwikkeling".

Tweedaagse top

Het land voelt zich vereerd om de tweedaagse top te mogen organiseren. Trump en Kim treffen elkaar woensdag en donderdag in Hanoi. De Noord-Koreaan is al aangekomen met de trein, Trump moet nog arriveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.