Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 26 feb 2019 / 13:09 uur

Dumoulin wordt dertiende bij eerste klimtest

De eerste klimtest van het seizoen voor Tom Dumoulin is niet vlekkeloos verlopen. De renner van Team Sunweb kon niet meekomen met de beste in de UAE Tour. Hij kwam uiteindelijk als dertiende over de meet.

Sterk Jumbo-Visma

Het was Jumbo-Visma dat op de laatste klim veel indruk maakte met Laurens De Plus in dienst van klassementsleider Primoz Roglic. Na het beulswerk van de Belg kon Dumoulin al niet meer volgen. Roglic bleef over met David Gaudu en Emmanuel Buchmann. In de laatste kilometer kon Alejandro Valverde nog aansluiten bij de voorste en sprintte vervolgens naar zijn eerste zege als wereldkampioen.

Dumoulin was met zijn dertiende plaats overigens pas de derde Nederlander in de uitslag. Bauke Mollema werd negende en ook Wilco Kelderman eindigde voor zijn kopman, die in de laatste meters het groepje met zijn landgenoten liet lopen.

Vorig jaar pech

De rit kwam aan op Jebel Hafeet, waar Dumoulin vorig jaar nog veel pech kende in de finale. Toen was hij wel een stuk beter, maar zorgde een kapotte fiets ervoor dat hij niet kon meestrijden om de knikkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dumoulin wordt dertiende bij eerste klimtest
Sluiten