Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 20 feb 2019 / 19:52 uur

Paranoïde dierenbeul dacht dat teckel een spion was

Jimmy, een teckel uit het landelijk gelegen Jefferson County in de Amerikaanse staat Missouri, werd vorige week met zijn pootjes en muil vastgetapet aangetroffen in een greppel.

De bizarre vondst leidde tot grote woede in de Verenigde Staten, er werd een verdachte aangehouden die bekende deze gruwelijke daad op zijn kerfstok te hebben. Waarom hij dit deed? Hij dacht dat de teckel hem probeerde te bespioneren en raakte in paniek, zo schrijft de River Front Times.

Wondertje

Het deel van Missouri waar het voorval plaatsvond, is zeer dunbevolkt. Dat het hondje nog leeft, mag dan ook een klein wonder genoemd worden. De teckel werd vorige week uit een rijdende auto gegooid om in de kou te sterven. De winters in Missouri zijn behoorlijk streng, tijdens de bewuste nacht was het -11 graden buiten.

Het beestje werd gelukkig na zo’n 12 uur door een voorbijganger gespot die direct de politie inschakelde. Toegesnelde agenten vervoerden de teckel met spoed naar een dierenarts waar hij volledig herstelde. De afschuw was groot binnen de lokale gemeenschap en in de Amerikaanse media. De langwerpige viervoeter werd omgedoopt tot ‘Jimmy’ en het hele land leefde mee met het vreemde voorval van de vastgetapete teckel.

Een mugshot van de verdachte ©Jefferson County Sherrif Office

Paranoïde dierenbeul

Ondertussen was het onderzoek in volle gang. Wie doet nou zoiets? Dit bleek niet heel lastig te zijn. Toen de recherche de vingerafdrukken op de tape onderzocht, was er een match in hun systemen. De afdrukken waren afkomstig van de 39-jarige Paul Garcia, een bekende van de politie.

Nog diezelfde dag werd Garcia aangehouden en vastgezet voor verhoor. Tijdens het verhoor bekende hij inderdaad achter de mishandeling te zitten. De reden dat hij een onschuldig hondje zo toetakelde? Hij dacht dat de teckel een spion was.

Garcia was ervan overtuigd dat justitie hem via Jimmy in de gaten probeerde te houden met een camera. Toen hij bezig was om speakers in zijn truck te installeren, kroop de teckel onder zijn wagen. In een vlaag van paniek stopte hij de hond in een emmer om hem daarna vast te tapen en te dumpen in de vrieskou.

Hereniging

Met het slachtoffer gaat het inmiddels weer goed, hij heeft geen blijvende verwondingen de liquidatiepoging overgehouden. De verdachte is overigens niet de officiële eigenaar, om onbekende redenen verbleef de hond op zijn terrein. Vermoedelijk is hij weggelopen en verdwaald geraakt.

Een oproep op sociale media, zorgde ervoor dat hij kon worden herenigd met zijn baasje. Na een paar dagen meldde de officiële eigenaar zich en kon Jimmy naar huis. Jimmy bleek overigens geen Jimmy te heten: zijn echte naam bleek ‘Flick’ te zijn. De rekening van de dierenarts werd door een gulle donateur betaald.

Wat de sanctie voor de verdachte wordt, is nog niet bekend. Maar omdat hij een recidivist is, hangt hem waarschijnlijk een zware straf boven het hoofd. Het strafblad van Garcia is fors, in het verleden werd hij al veroordeeld voor onder meer inbraak, het in bezit hebben van de grondstoffen van crystal meth, mishandeling en bedreiging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paranoïde dierenbeul dacht dat teckel een spion was
Sluiten