Metro
Metro Nieuws 22 feb 2019 / 09:06 uur

Paniek: ’s werelds grootste Nutellafabriek ligt stil

Trouble in Nutellaparadise: de grootste productiefabriek ter wereld heeft te maken met kwaliteitsproblemen en ligt sinds dinsdag stil.

Kwaliteitsproblemen

Dat kan eventueel best problematisch worden, want normaal produceert de fabriek 600.000 chocopotten per dag. Daarnaast worden de Kinder Bueno-chocoladerepen, wie kent ze niet, hier ook gemaakt. Bij een test kwamen de kwaliteitsproblemen naar voren, melden verschillende Franse media, zoals TVA Nouvelles. Het is nog onduidelijk of het om bacteriële problemen gaat.

In Nederland

De fabriek in het Franse Villers-Écalles hoopt deze week de problemen op te kunnen lossen en weer ‘open’ te gaan. Gelukkig is de kans vrij aannemelijk dat Ferrero niet alleen afhankelijk is van deze fabriek: in totaal telt het bedrijf 22 fabrieken en heeft het meer dan 30.000 werknemers in dienst. Er is overigens niks aan het handje met de producten die op het moment in onze schappen liggen. Kun je toch weer opgelucht ademhalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paniek: ’s werelds grootste Nutellafabriek ligt stil
Sluiten