Metro
Metro Nieuws 18 feb 2019 / 15:59 uur

Oh nee, gaat de zonnewijzer uitsterven?

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de Engelse expert Frank King luidt dan nu toch de noodklok: hij is namelijk bang dat de zonnewijzer uit gaat sterven. Het is moeilijk op jonge mensen geïnteresseerd te krijgen voor de zonnewijzer, vertelt hij aan de BBC. 

Obsessie in tijd

Hij noemt zichzelf tijd-liefhebber. de 76-jarige Cambridge geleerde. Hijzelf is het wiskundig brein achter een aantal van ’s lands mooiste uurwerken. Maar het aantal mensen dat nog begrijpt hoe die uurwerken precies werken is schaars.

Zelf heeft hij een zekere „obsessie met tijd" en hij kan je dan ook altijd vertellen over klokken tot de oudste zonnewijzers, maar hij ziet de toekomst van zijn hobby somber in. „Zonnewijzers zijn verleden tijd. Het is uiterst uitdagend om jonge mensen daarin geïnteresseerd te krijgen."

Jij nog wel interesse in die zonnewijzers? Nederland houdt er een heuse zonnewijzerkring op na, én een bedrijf dat zonnewijzers op maat maakt. Wat wil je nog meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oh nee, gaat de zonnewijzer uitsterven?
Sluiten