Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 feb 2019 / 13:52 uur

Mogelijke terrorist opgepakt in Nederland

In Overijssel is een 48-jarige man aangehouden, die verdacht wordt van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. De aanhouding vond anderhalve week geleden plaats in De Lutte.

Vuurwapen

Bij doorzoekingen in De Lutte en op het vaste woonadres in Groningen is beslag gelegd op mobiele telefoons, een laptop en een aantal gegevensdragers. Ook bleek de man in het bezit van een vuurwapen met munitie, schrijft RTV Oost.

In de woning in Groningen vond de politie in de meterkast een kinderrugzak, met daarin een pistool met gevulde patroonhouder en een doos met losse munitie. Ook werden documenten gevonden waarin de gewapende strijd tegen ongelovigen wordt verheerlijkt. Die documenten zijn in beslag genomen.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de man begon vrijdag 15 februari. Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, AIVD zou de man de ideologie van IS aanhangen en deze terroristische organisatie ondersteunen. Het voorarrest van de man is dinsdag met negentig dagen verlengd.

Vooralsnog zwijgt de man tegen de politie.

Reageer op artikel:
Mogelijke terrorist opgepakt in Nederland
Sluiten