Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Modeontwerper Karl Lagerfeld overleden

Modeontwerper Karl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Franse krant Le Figaro bekendgemaakt. De man was al enkele weken ziek.

Legioen van Eer

Lagerfeld werd geboren in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Naast modeontwerper, was hij ook fotograaf en stilist. In Parijs groeide hij uit tot een van de belangrijkste naoorlogse couturiers. Op 3 juni 2010 werd hij door de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy benoemd tot Commandeur in het Legioen van Eer, de hoogste en belangrijkste Franse onderscheiding.

In zijn beginjaren ontwierp hij nog voor de modehuizen Valentino en Fendi, maar later stond hij vooral bekend als hoofdontwerper bij Chanel. In 1983 ging hij daar aan de slag. Lagerfeld was degene die voor de kenmerkende C’s zorgde, die het logo van het merk werden.

Hoofdredacteur

In 2012 werd Lagerfeld voor één dag de hoofdredacteur voor Metro. Op 7 februari selecteerde hij vanuit het hoofdkantoor in Parijs de artikelen en becommentarieerde hij het nieuws van de dag. „Ik ben gek op kranten en om zelf deel te zijn van het proces is heel leuk. Metro is de grootste krant wereldwijd, en dat maakt het absoluut uniek", reageerde Lagerfeld toen.

Lagerfeld was te herkennen aan zijn iconische zwarte kostuum, zonnebril en witte overhemd met hoge boord, daarmee vertoonde hij zich altijd in het openbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.