Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 feb 2019 / 07:10 uur

Lichaam geborgen uit wrak vliegtuig Sala

Uit het wrak van het vliegtuig waar de vermiste voetballer Emiliano Sala in zat, is een lichaam geborgen. Of het om Sala of de piloot David Ibbotson gaat, is niet duidelijk.

Bang

Met zijn tweeën waren ze maandag 21 januari onderweg van Frankrijk naar Cardiff. Daar zou de 28-jarige Sala starten bij Cardiff City, nadat hij voor 20 miljoen was overgenomen van FC Nantes. Het kleine vliegtuigje verdween echter ’s avonds van de radar boven Het Kanaal.

De officiële zoekactie werd na een paar dagen gestaakt, maar daar nam de familie van de Argentijnse spits geen genoegen mee. Met een online-actie werd ruim 220.000 euro ingezameld, waardoor twee boten Het Kanaal op konden gaan om te zoeken.

Lichaam geborgen uit wrak vliegtuig Sala
Het wrak van het vliegtuig / ANP

De privé-onderzoekers wisten het vermiste toestel te lokaliseren. Maandag werd een een lichaam in het wrak gezien, dat er woensdagnacht uitgehaald is. Dat is op een „zo waardig mogelijke manier" gebeurd, laat het reddingsteam weten. Pogingen om het hele toestel boven water te krijgen zijn mislukt vanwege het slechte weer.

Sala stuurde in het vliegtuig nog een spraakbericht naar familie en vrienden, waarin hij aangaf bang te zijn dat het vliegtuig uit elkaar zou vallen. „Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, weet ik niet of iemand me komt zoeken", zei Sala in het audiobericht. „Papa, wat ben ik bang!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lichaam geborgen uit wrak vliegtuig Sala
Sluiten