Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Het is gedaan met Sesamstraat: Sterfhuisconstructie

Het is gedaan met Sesamstraat, er zullen geen nieuwe afleveringen meer komen. Dat bleek donderdag in een gesprek dat 538-dj’s Coen en Sander met acteur Aart Staartjes voerden. „Het was een hele listige sterfhuisconstructie. We werden steeds aan de lijn gehouden."

Geen nieuwe uitzendingen

De dj’s belden met Staartjes over zijn 81e verjaardag en zijn rol in de nieuwe Nederlandse film ‘Bloody Marie’, maar dat gesprek kreeg al snel een andere wending toen het duo naar Sesamstraat vroeg. Staartjes vertelde daarop dat er geen nieuwe uitzendingen van Sesamstraat meer worden gemaakt: „We hebben nu al een jaar lang geen opnames gehad."

En nieuwe opnames zijn ook niet in zicht, want volgens Staartjes is er sprake van een sterfhuisconstructie. „Er moest onderhandeld worden met Amerika en dan zouden we wel weer verder zien. Dan zouden we het in augustus weten, toen werd het september. En sinds die tijd hebben we niets meer gehoord. Dat betekent dat je nooit meer iets hoort."

Aan de kant geschoven

Dj Sander polste voorzichtig of dat dan betekent dat het erop zit voor Staartjes, waarop de acteur resoluut zei dat dat „niet meer gaat gebeuren". En hoe zit het dan met de poppen? Komen zij ook niet meer terug? „Ja, voor al die mensen: de schrijvers en de componisten. We waren een hele sterke ploeg, dat is gewoon aan de kant geschoven", aldus Staartjes.

Geen nieuwe Nederlandse afleveringen meer dus, alleen maar herhalingen de komende jaren. „Als de baas van de NTR al zegt: Sesamstraat is niet meer van deze tijd, dan zet je wel een richting in…”, vond de acteur. In maart vorig jaar zijn de laatste afleveringen opgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.