Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 feb 2019 / 20:43 uur

Familie Michael Jackson naar rechter om misbruikdocu

De familie van Michael Jackson stapt naar de rechter om de zogenoemde misbruikdocu die over de zanger gemaakt is. In de documentaire, die op 3 maart uitgezonden zou worden door HBO, wordt de King of Pop van seksueel misbruik beschuldigd. De nabestaanden willen voorkomen dat Leaving Neverland wordt uitgezonden.

Contractbreuk

De Jacksons klagen HBO aan wegens contractbreuk. Ze beroepen zich op een clausule in een contract uit het verleden waarin HBO beloofde Michael niet te zullen vernederen of te schande te maken. Het contract komt nog uit 1992, toen HBO de uitzendrechten bemachtigde van de concertregistratie van Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour. De clausule zou nog steeds geldig zijn.

Er wordt aangestuurd op een openbaar proces, waarin een dwangsom van 100 miljoen dollar of meer zal worden geëist. Volgens de nabestaanden is de documentaire gebaseerd op valse beschuldigingen en hebben de beschuldigers een financieel motief om te liegen.

In de documentaire vertellen twee mannen afzonderlijk van elkaar hoe ze eind jaren tachtig, als 7- en 10-jarige jongens, bevriend raakten met Jackson en jarenlang misleid en misbruikt werden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie Michael Jackson naar rechter om misbruikdocu
Sluiten