Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit is de nieuwe (winterse) tactiek van de politie

Heb je een bon op de deurmat gekregen en geen enkel idee wanneer je dan geflitst zou moeten zijn? Dan zou je zomaar betrapt kunnen zijn door een skibox of fietsdrager, waar de politie Midden-Nederland sinds kort camera’s in verstopt.

Talloze bonnen

Politiewoordvoerder Raymond Veldhuizen verklaart dit tegenover De Telegraaf. De tactiek werkt, want er zijn inmiddels al honderden bonnen uitgeschreven. Naar verwachting gaat het dus door veel meer korpsen worden overgenomen, stelt Veldhuizen.

Smartphone

Er is voor deze tactiek gekozen omdat ‘afleiding één van de belangrijkste oorzaken van ernstige ongevallen is’. Een smartphone wordt regelmatig nét buiten het zicht bediend, waar veel mensen normaliter nog mee weg komen. De verborgen camera legt dat nu echter ‘genadeloos vast’, vertelt Veldhuizen.

Andere tactieken

Het blijft niet alleen bij loeren vanuit skiboxen: de politie zet ook al een tijdje campers en touringscars in om vanuit een wat hogere positie automobilisten te kunnen betrappen op overtredingen. Denk aan appen, maar ook aan het niet dragen van een autogordel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.