Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 feb 2019 / 06:50 uur

Da’s pas smullen: snert wordt cultureel erfgoed

Dat er weinig op kan tegen een goede pan met snert hoef je veel Nederlanders niet te vertellen, maar vanaf vrijdag mag écht iedereen het weten: dan wordt het oud-Hollandse gerecht namelijk erkend als cultureel erfgoed.

Stamppot promoten

De benoeming zal plaatsvinden tijdens het WK Snert & Stamppotkoken in Groningen. Oud-commissaris van de Koning Max van den Berg en voorzitter van de Stichting Oudhollandsche Gerechten Henk van der Velde zullen aanwezig zijn bij de bijschrijving. Voor de Stichting moet ’t een aangename ontwikkeling zijn: zij willen typische Nederlandse gerechten zoveel mogelijk promoten onder jongeren en Nederlanders van niet-westerse afkomst.

Hollandser kan niet

Wat nog meer immaterieel Nederlands erfgoed is? Nou, poffertjes bakken en Koningsdag, bijvoorbeeld. Zo’n 150 Nederlandse fenomenen sieren inmiddels de lijst, die in 2012 in het leven is geroepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Da’s pas smullen: snert wordt cultureel erfgoed
Sluiten