Metro
Metro Nieuws 18 jan 2019 / 09:30 uur

Vrouw opgepakt voor smokkel 24 woestijnratten

De douaniers op het vliegveld van het Taiwanese eiland Kinmen wisten niet wat ze meemaakten. Toen ze een 60-jarige vrouw tegenhielden omdat ze raar liep, bleek dat de vrouw maar liefst 24 woestijnratten om haar benen had geplakt.

De vrouw zei tegen de douaniers dat ze de dieren meesmokkelde voor vrienden. Tijdens haar reis naar China zou de vrouw de dieren gekocht hebben bij een dierenwinkel.

De autoriteiten geloofden haar verhaal niet. Zij vermoedden dat de vrouw dat de vrouw erop uit was gestuurd door criminelen om de controleprocedures van de Taiwanese luchthavens te checken. De vrouw werd vervolgens opgepakt. Een dierenarts heeft vervolgens de 24 woestijnratjes geëuthanaseerd.

Goud en drugs

Waar deze vrouw woestijnratjes smokkelde, zijn er anderen die nog net een stapje verder gaan. Zo onderschepte de Chinese douane vorig jaar kilo’s goud die verstopt zaten in de handvatten van koffers. Ook wordt er regelmatig drugs gevonden in kratten met fruit die uit verre landen afkomstig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw opgepakt voor smokkel 24 woestijnratten
Sluiten