Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jan 2019 / 06:30 uur

Vorig jaar 122.000 dieren dood door stalbrand

Wakker Dier meldt dat er vorig jaar bijna 122.000 dieren zijn omgekomen door een stalbrand. Er waren twintig branden met dode dieren, waarvan negen in pluimveestallen. De afgelopen tien jaar stierven in totaal 1,5 miljoen dieren door brand.

Veiligere stallen

Zo’n 114.000 kippen gingen daarbij in vlammen op, naast nog zo’n 6500 varkens en ongeveer 800 runderen, vooral kalfjes. De dierenorganisatie houdt het aantal branden sinds 2008 bij en voert campagne voor veiligere stallen. De club wil dat de minister onder meer vluchtmogelijkheden, goede blusvoorzieningen en brandmelders gaat verplichten.

Volgens Wakker Dier is minister Carola Schouten (Landbouw) niet van plan om met nieuwe wettelijke maatregelen te komen en dat noemt de organisatie ‘onbegrijpelijk’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vorig jaar 122.000 dieren dood door stalbrand
Sluiten