Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jan 2019 / 13:55 uur

Voor het eerst groeien er planten op de maan

Is dit het begin van leven op de maan? Katoenzaadjes die door een Chinese ruimtesonde naar de maan zijn gebracht, zijn uitgekomen. Dat heeft de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA bevestigd. Het is voor het eerst dat er planten groeien op de maan.

Nog nooit eerder gebeurd

Op 7 december vorig jaar lanceerde China de ruimtesonde Chang’e-4 richting de maan. Het ruimteschip werd naar de achterkant van het hemellichaam gestuurd. Een robot doet daar voor het eerst onderzoek naar het maanoppervlak.

Eerder groeiden er al planten in het internationaal ruimtestation ISS, maar nog nooit eerder gebeurde dat op de maan. Het kiemen van de katoenzaadjes op die plek wordt gezien als een grote stap binnen de ruimteverkenning op lange termijn. Het zou betekenen dat astronauten in de toekomst hun eigen voedsel in de ruimte kunnen kweken.

De Chang’e-4 nam ook aardappelzaden, gist en eitjes van fruitvliegjes mee richting de maan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor het eerst groeien er planten op de maan
Sluiten