Metro
Metro Nieuws 16 jan 2019 / 14:45 uur

Er is sneeuw op komst, en snel ook

Als we weerman Piet Paulusma mogen geloven (en laten we wel wezen: wie doet dat niet) moet onze échte winterjas over niet al te lange tijd weer uit de kast gehaald worden. Er is flink winterweer op weg naar ons land en dit weekend kunnen we al rekenen op een graad of zes vorst.

Gladder dan glad

Op de weg wordt het dus weer flink oppassen geblazen, want vorst gaat -zoals altijd- gepaard met verraderlijke gladheid. Vanaf vrijdagochtend is ’t al van belang om op te letten, vertelt de weerman.

Witte ker..- eh, januari

De kans dat we in januari sneeuw vanuit ons raam kunnen spotten is aanzienlijk. Voor volgende week (!) staat er misschien zelfs al sneeuw op de planning. William Huizinga van Buienradar verklaart zelfs tegenover RTL Nieuws dat-ie verwacht dat de sneeuw een tijdje zal blijven liggen, omdat de sneeuwbuien wellicht vrij intensief zijn. Vanaf zaterdag zou het maximaal 2 of 3 graden overdag worden, in de nacht gaat het vriezen. Flinke kans dat we op natuurijs kunnen rekenen, zegt Huizinga. Het duurt nog wel wat langer voor hele sloten, plassen en meren dicht zijn. Haal die schaatsen dus vooral uit die kast en die warme choco in huis, zouden wij zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er is sneeuw op komst, en snel ook
Sluiten