Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 jan 2019 / 15:36 uur

Viering van liefde tegen Nashville-verklaring

De zogenoemde Nashville-verklaring heeft het nodige losgemaakt in Nederland. Jong en oud, gelovig en ongelovig mengt zich in de discussie over het manifest. Een ‘Viering van de Liefde’ is het nieuwste initiatief in de reeks.

Tegen afwijzing en afsluiting

Met de viering bij het Homomonument in Amsterdam willen de initiatiefnemers laten zien dat „ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen". De bijeenkomst moet als signaal worden gezien; tegen de „afwijzing en afsluiting van de Nashville-verklaring". Onder meer belangenorganisatie COC, vertegenwoordigers van kerken en de LHBTI-gemeenschap zitten achter het initiatief.

De bijeenkomst – die woensdagavond plaatsvindt – bestaat uit een aantal sprekers en de mogelijkheid om een ‘licht voor liefde’ aan te steken.

Slag in gezicht

Christelijke jongerenorganisaties die zich inzetten voor lhbt’ers hebben al laten weten de Nashville-verklaring als een „afwijzing en slag in ons gezicht" te ervaren. Dat laat het bestuur van ChristenQueer en het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP) weten.

De verklaring doet hen „intens pijn" en baart ze zorgen. Toch geven de organisaties aan de mening van de ondertekenaars van de verklaring te respecteren. „Wij staan op om te laten zien dat geloof en een andere seksuele oriëntatie dan wel genderidentiteit hand in hand kunnen gaan." De organisaties willen een ander geluid laten horen dan de Nashville-verklaring.

In de naar het Nederlands vertaalde verklaring wordt gepleit om alle seksualiteit binnen huwelijken tussen man en vrouw te houden. Ook wordt onder meer geïnsinueerd dat homoseksualiteit te genezen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Viering van liefde tegen Nashville-verklaring
Sluiten