Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Pedo-opa verkrachtte 5 maanden oude kleindochter

In het hof van beroep van de Belgische stad Luik moest een 61-jarige man dinsdag voorkomen om zich te verantwoorden voor de verkrachting van zijn zeer jonge kleindochter.

Het meisje was op het moment van het misbruik nog geen half jaar oud en was er ernstig aan toe. De man werd dinsdag door de hogere rechtbank veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf plus TBS, zo schrijft De Standaard.

Bebloede doekjes

Het misbruik van de baby vond plaats in februari 2017 toen haar ouders de pedoseksueel op haar lieten passen. Ze lieten het meisje alleen met haar grootvader, die een sadistische kindermisbruiker bleek. De verkrachting was dusdanig gruwelijk van aard dat het kindje ernstige verwondingen opliep, die gepaard gingen met hevige bloedingen.

De verdachte, die werkzaam was als arts, heeft altijd ontkend iets met het misbruik te maken te hebben. Volgens hem zou het kindje last hebben van spijsverteringsproblemen.

DNA-bewijs

Door DNA-bewijs werd echter uitgesloten dat er aan deze bloedingen een spijsverteringsprobleem ten grondslag lag. Op weggegooide bebloede tissues werden zowel het DNA-sporen van de verdachte als het slachtoffer gevonden. Deze sporen werden eveneens aangetroffen op de vingertoppen en de genitaliën van de gedaagde.

Een latere verklaring dat hij alleen zijn vingers had gebruikt, werd daarom ook niet geloofd. De verwondingen, waarvoor het slachtoffer al meerdere operaties heeft moeten ondergaan, waren hiervoor te ernstig van aard. Om volledig van het misbruik te herstellen is het mogelijk dat er in de toekomst nog meer medische behandelingen nodig zijn.

Dat de man sadistische fantasieën had over seks met zeer jonge kinderen, bleek ook uit de extreme kinderpornografische afbeeldingen die op zijn computer werden aangetroffen. Hij werd veroordeeld tot acht jaar cel en krijgt de Belgische variant op TBS opgelegd. Hierdoor zal hij zich nog tien jaar lang voor zijn seksuele afwijking moeten laten behandelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.