Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Venlose man ligt ruim twee uur lang op explosief

Een Venlose man moet een wel erg spannende nacht achter de rug hebben. Hij lag tweeënhalf uur lang op een explosief in zijn eigen achtertuin. Tussen de tachtig en honderdtwintig omwonenden werden geëvacueerd.

Sissend geluid

De man had woensdagavond iets horen sissen in zijn achtertuin. Een dag eerder was hij al op een granaat gestuit tijdens graafwerk in zijn achtertuin. Die had hij met zand afgedekt, maar vanwege het sissende geluid sloeg hij alarm en gooide hij zichzelf op het explosief om een ontploffing te voorkomen.

In totaal heeft de man twee en een half uur op de granaat gelegen, totdat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hem uit zijn benarde positie bevrijdde. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Alle geëvacueerde bewoners konden vervolgens terug naar huis.

Tweede Wereldoorlog

De EOD ontdekte dat het om een brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog ging. De granaat was ongevaarlijk want er zat geen explosief materiaal meer in. Hoe de granaat desondanks heeft kunnen sissen, blijft gissen, aldus een woordvoerster van de brandweer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Venlose man ligt ruim twee uur lang op explosief
Sluiten