Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Minister wil makkelijkere doorstroom havo naar vwo

Minister van Onderwijs Arie Slob wil dat leerlingen op het havo makkelijker kunnen doorstromen naar het vwo dan nu. Met een wetswijziging wil hij er daarom voor zorgen dat op alle scholen hier één toelatingseis voor komt.

Nu is het nog zo dat scholen allerlei verschillende eisen hebben voor havisten die naar het vwo willen. Op sommige scholen is helemaal geen toelatingseis, maar op andere moeten leerlingen bijvoorbeeld gemiddeld een 7,5 staan om van het havo naar het vwo te kunnen.

Eenduidige toelatingseis

Tegen het AD vertelt de minister dat hij dit niet eerlijk vindt en dat alle havisten een kans verdienen om naar het vwo te kunnen. Maar hij wil ook voorkomen dat leerlingen alsnog moeten stoppen als ze het niveau niet aankunnen. Een eenduidige toelatingseis zou daarbij kunnen helpen, denkt hij.

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is erg enthousiast over het plan van de minister. Maar tegelijkertijd vindt het LAKS dat het wel al vroeg duidelijk moet zijn voor havisten wat de precieze toelatingseis is. Ook is het LAKS bang dat scholen alsnog via de achterdeur extra toelatingscriteria gaan invoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Minister wil makkelijkere doorstroom havo naar vwo
Sluiten