Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 15 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Van deze gewaagde tattoos heeft bijna niemand spijt

Wie heeft er tegenwoordig niet een vereeuwigd plaatje ergens op zijn lichaam staan? Tatoeages zijn ontzettend populair en worden in alle soorten en maten gezet. Toch moeten mensen zich beter beseffen dat tatoeages er voor altijd staan en het weghalen ervan en duur kostenplaatje is, vindt Stichting Spijt van Tattoo. De stichting lanceert eind januari een campagne waardoor werklozen gratis tatoeages op hun gezicht, hals en handen kunnen laten verwijderen. De tatoeages van deze mensen zijn zo te zeggen best gewaagd, maar spijt heeft bijna niemand er van.   

1. John de Wolf-fan

Je kan fan zijn van oud-profvoetballer John de Wolf, maar je kan ook John de Wolf-fan zijn. Dat gold zeker voor de toen 19-jarige Damiën Degreef. Nederland was in de zomer van 1994 in de ban van de levensgrote tatoeage van De Wolf die de Zoetermeerder toen op zijn rug liet zetten, mét handtekening van de voetballer zelf. Nog altijd schittert het pakweg 20 bij 15 centimeter kleurenportret op de rug van Damiën. En zo te zien kreeg De Wolf er tijdens de presentatie van zijn biografie in 2014 nog net zo’n grote lach van op zijn gezicht als twintig jaar geleden.

De tatoeage van Damiën Degreef. ©ANP

2. Overal tatoeages

98 procent van zijn lichaam is getatoeëerd. Zelfs de keel van Matt Gone is met inkt onder handen genomen. De Amerikaan ziet er niet heel liefkozend uit, maar juist kinderen zouden niet van hem schrikken. In mei 2017 was hij te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night. Daar vertelde Matt dat hij de tatoeages gebruikt om littekens te verbergen die hij heeft opgelopen door zijn nierziekte en het Poland syndroom (het ontbreken van bepaalde spieren, red.) dat hij heeft. Hij reist de hele wereld over om te vertellen over zijn ziektes en tatoeages.

Matt Gone zit letterlijk helemaal onder de tatoeages. ©AFP

3. Overwinningen

Vier heeft hij er al op zijn rug staan en het duurt niet lang voordat de vijfde overwinning erbij komt. De Drentse Dennis Lok is zo fan van Max Verstappen dat hij alle overwinning van de F1-coureur op zijn rug liet tatoeëren. „Na mijn nier- en alvleeskliertransplantatie in 2016 besefte ik me dat ik zonder die transplantatie niet geleefd had. Een tatoeage van mijn vrouw en kinderen had ik al. Ik ben altijd al fan van Formule 1 geweest en nu dus ook van Max Verstappen. Omdat ik een nieuw leven had gekregen vond ik het een mooi idee om zijn overwinningen te laten tatoeëren.”

Dennis Lok heeft alle overwinningen van Max Verstappen op zijn rug getatoeëerd. ©Dennis Lok

4. Liefde voor koningshuis

Het koningspaar is voor Danny uit Sliedrecht waarschijnlijk belangrijker dan voor de gemiddelde Nederlander. Zo belangrijk dat hij zelfs een tatoeage van koning Willem-Alexander en koningin Máxima liet zetten. En dat ook nog op een bijzondere plek: zijn bil. Aanleiding was de inhuldiging van Willem-Alexander als koning. Danny tegen RTV Rijnmond: „Het gebeurt toch maar een keer in de zoveel tijd dat je een nieuwe koning krijgt.”

Danny liet het koningspaar op zijn bil tatoeëren. ©ANP

5. Oeps, foutje

Ze wordt ook wel ‘het sterrenmeisje’ genoemd. De Belgische Kimberly Vlaeminck weet nu dat je niet alleen goed moet nadenken over je tatoeage, maar ook over bij welke tatoeëerder je het plaatje laat zetten. In 2009 werd ze in één dag internationaal bekend doordat een tatoeëerder 56 sterren op haar gezicht had gezet, terwijl ze er om slechts drie had gevraagd. Na negen laserbehandelingen zijn alle 56 getatoeëerde sterren weg, ook de drie die ze eigenlijk had gewild.

Kimberly Vlaeminck wilde maar drie sterren op haar gezicht, maar kreeg er 56. ©AFP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.