Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 jan 2019 / 07:59 uur

‘Nederlander meldt zich bij Belgische justitie’

De Nederlander die er van wordt verdacht een demonstrant van de Gele Hesjes dood te hebben gereden afgelopen vrijdag, gaat zich dinsdag bij de Belgische justitie melden. Dat zegt zijn advocaat Richard Wagemans. Volgens hem gaat het om een ongeluk.

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur zou een inwoner zijn van Landgraaf, maar dat wil advocaat Wagemans nog niet bevestigen.

Verkeerde trucker

Afgelopen vrijdag werd een 50-jarige demonstrant van de Gele Hesjes doodgereden bij een snelwegblokkade in Visé bij Luik. In eerste instantie werd een 56-jarige Brabantse vrachtwagenchauffeur ervan verdacht de demonstrant te hebben gedood en door te zijn gereden.

Hij werd zaterdagavond opgepakt, maar later bleek dat hij onterecht vast zat. De man bleek niet betrokken te zijn geweest bij het ongeluk en is vrijgelaten. De politie had het verkeerde kenteken doorgegeven.

Doodslag

Een aantal uur later maakte het Openbaar Ministerie in Luik bekend dat een andere Nederlandse man uit Landgraaf geïdentificeerd was als verdachte. Er werd een Europees arrestatiebevel tegen de man uitgevaardigd, zodat hij na zijn arrestatie aan België kon worden uitgeleverd. Volgens zijn advocaat zal de verdachte zich dus dinsdag melden. Hij wordt verdacht van doodslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nederlander meldt zich bij Belgische justitie’
Sluiten