Metro
Metro Nieuws 18 jan 2019 / 13:00 uur

Topdiplomaten VS en Noord-Korea weer in overleg

Na een historische ontmoeting in juni vorig jaar en een afgelaste nieuwe ontmoeting in november, zitten de Verenigde Staten en Noord-Korea vandaag weer met elkaar om de tafel. Topdiplomaten van beide landen voeren namelijk overleg in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Diplomatieke bronnen laten weten dat de Amerikaanse vertegenwoordiger voor Noord-Korea, Stephen Biegun, en de Noord-Koreaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Choe Son-hui, bij het overleg aanwezig zijn.

Historische ontmoeting

Tijdens de historische ontmoeting tussen Kim Jong-un en Donald Trump in Singapore vorig jaar juni, beloofde de Noord-Koreaanse leider te werken aan denuclearisatie. Daar bleef het echter bij, want sinds die ontmoeting is er weinig vooruitgang geboekt.

De ontmoeting tussen de twee leiders was historisch, omdat een zittende Amerikaanse president nog nooit eerder met de leider van Noord-Korea sprak. Dat de twee landen nu weer met elkaar om tafel zitten, kan mogelijk betekenen dat er weer schot in de zaak komt.

Topdiplomaten VS en Noord-Korea weer in overleg.
Historische ontmoeting Trump en Kim Jong-un. Foto: ANP.

Yonhap, een Zuid-Koreaans persbureau stelde vrijdag dat de Noord-Koreaanse regeringsmedewerker Kim Yong-choi de voorgaande dag naar Washington was gevlogen. Daar zou hij een ontmoeting hebben gehad met Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Topdiplomaten VS en Noord-Korea weer in overleg
Sluiten