Binnenland 18 jan 2019 / 12:30 uur

Herontdek je stad tijdens Museumnacht010

Het bijzondere entreeplein van Museum Boijmans Van Beuningen, de glazen façade van Witte de With en TENT Rotterdam. Je komt er vaak genoeg langs, maar heb je ooit écht gekeken? Herontdek Rotterdam op zaterdag 2 maart tijdens de Museumnacht010.

Zaklamptours

Die nacht kleurt de stad roze-paars en daagt cultureel Rotterdam je uit om de instellingen waar je dag in, dag uit langs fietst, loopt of rijdt eens met andere ogen te bekijken. Meer dan 35 kunst- en cultuurinstellingen openen hun deuren met een exclusief avondprogramma vol verrassende performances, theater, muziek, zaklamptours en nog heel veel meer.

Bomvol programma

,,Rotterdam heeft meer dan 600.000 inwoners van ruim 170 verschillende culturen. Dat betekent dat zij de wereld stuk voor stuk op een andere manier beleven. Op Museumnacht010 brengen de Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen deze diversiteit samen in een bomvol programma”, aldus Germa Roos, projectleider Museumnacht010.

Deel je verhaal

,,Rotterdam is continue in ontwikkeling. Tijdens Museumnacht010 herontdekken we elkaar, het nu én natuurlijk de kracht van kunst en cultuur in de stad”, vervolgt ze. ,,Het programma is enorm divers, bruist en vult de dagelijkse programmering van de instellingen aan. We zijn dan ook erg benieuwd wat en hoe de bezoekers deze editie herontdekken. We roepen iedereen op om hun verhalen te delen @museumnacht010 met #MN010.”

Wei not Sing

Museumnacht010 is een initiatief van de Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen. Het programma geeft ruimte aan activiteiten voor jong en oud. Denk aan zingen met Wei not Sing in Kunsthal Rotterdam, of in het donker op ontdekkingstocht in Vendu Rotterdam.

Passe-partouts

Voor Museumnacht010 koop je één kaartje waarmee je alle musea, tentoonstellingsruimtes, galeries en andere deelnemende culturele locaties kunt bezoeken. Passe-partouts zijn te koop vanaf vrijdag 18 januari 10:00 uur via www.museumnacht010.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Herontdek je stad tijdens Museumnacht010
Sluiten