Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jan 2019 / 19:00 uur

Tieners van 15 en 16 blijven vast voor mishandeling

Twee jongens van 15 en 16 jaar die worden verdacht van mishandeling van een 14-jarige jongen in Spijkenisse blijven vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam vrijdag besloten. Vier anderen die werden aangehouden zijn, onder voorwaarden, weer vrijgelaten. Zo mogen ze onderling geen contact hebben. Ze blijven nog verdachte.

Filmpje

Een filmpje over de mishandeling van de jongen circuleerde op internet en ging maandag viraal. Daarop is te zien hoe het slachtoffer wordt geschopt en geslagen. De jongen liep een gebroken neus, blauwe plekken en een gescheurd oor op.

De politie begon maandag meteen een onderzoek en hield diezelfde avond nog twee verdachten aan. De vier anderen werden de dagen erna opgepakt. Het onderzoek is nog in volle gang, meldde het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Uit het onderzoek blijkt tot nu toe dat het slachtoffer met een van de verdachten een ruzie wilde uitvechten. Op de afgesproken plek waren toen meerdere personen en vond er een groepsmishandeling plaats, aldus het OM. De verdachten die voorlopig achter de tralies blijven, zijn de twee jongens die het meeste geweld zouden hebben gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tieners van 15 en 16 blijven vast voor mishandeling
Sluiten