Redactie Metro
Redactie Metro Tech 25 jan 2019

Whatsapp en Insta volgend jaar samengevoegd met FB

Facebook is plannen aan het maken om Whatsapp, Instagram en FB-Messenger met elkaar te integreren, meldt The New York Times. 

De drie services gaan alledrie nog bruikbaar zijn als op zichzelf staande apps, maar zullen met elkaar geïntegreerd worden zodat de chats en berichten op alle platformen tegelijk kunnen worden uitgewisseld.

Discussie

Mark Zuckerberg heeft aangegeven dat hij dit als zijn persoonlijke project ziet en dat het volgend jaar gaat plaatsvinden. Volgens hem worden alle berichten in de apps weer ‘encrypted’, zodat alleen de verzender en ontvanger de berichten kan zien. Volgens Facebook is het integreren van de apps in werking gezet om ‘vrienden en familie makkelijker te bereiken via de netwerken.’

,,Zoals jullie waarschijnlijk begrijpen is er een heleboel discussie en overleg nu we aan het uitwerken zijn hoe we dit laten werken", aldus Zuckerberg.

De plannen zijn het tegendeel van wat er gezegd werd toen Zuckerberg Whatsapp en Instagram kocht.Toen werd beloofd dat de verschillende platforms helemaal op zichzelf staand zouden blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Whatsapp en Insta volgend jaar samengevoegd met FB
Sluiten