Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 jan 2019 / 16:42 uur

Tienduizenden Belgen eisen schonere lucht

Er moeten maatregelen komen voor schonere lucht. Dat eisen de 70.000 mensen die zondag in Brussel deelnamen aan de klimaatmars. In december liepen 65.000 mensen mee met de mars.

Red het klimaat

Volgens de organisatie van Rise for Climate toont de hoge opkomst aan dat het klimaatdebat meer dan ooit leeft onder de Belgische bevolking. Tot twee dagen geleden vroegen we ons nog af wat te doen, indien het een flop zou worden. Er was zelfs bezorgdheid binnen de milieubeweging, omdat dit zo kort na de eerdere mars van 2 december kwam waardoor weinig organisaties klaar leken om mee te doen", aldus een medewerker van de organisatie.

Onder meer jeugdbewegingen, families, delegaties van politieke partijen en verschillende organisaties liepen mee. Honderden vlaggen en spandoeken met teksten als „de kind groeit niet zo snel als de zee stijgt", „de fauna of de iPhone?" en „vadertje staat, red het klimaat" bewogen zich door de stad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tienduizenden Belgen eisen schonere lucht
Sluiten