Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jan 2019 / 21:16 uur

Spaanse Julen nog steeds niet uit put gehaald

Het is nog steeds niet gelukt om de tweejarige Julen uit de put te halen. Het jongetje zit daar al sinds vorige week zondag in vast. Het gaat om een put van 110 meter diep en 25 centimeter breed.

Dinsdag

Zondagavond zijn de hulpverleners tijdens de boorwerkzaamheden tot een diepte van 45 meter gekomen. De verwachting is dat het team in de nacht van zondag op maandag de 60 meter behaalt. Er wordt nu een parallelle put gegraven naast die waar Julen in zit. Als het 60-meter-punt bereikt is, zal er een horizontale tunnel gegraven naar het punt waar Julen zou moeten zitten.

Spaanse Julen nog steeds niet uit put gehaald
De boorconstructie / ANP

Het graven van die horizontale tunnel kan nog zo’n 20 uur in beslag nemen. Dat heeft te maken met de grote voorzichtigheid waarmee gegraven moet worden, om Julen niet in gevaar te brengen. Het jongetje zou pas op dinsdag bereikt worden, schrijft de Spaanse krant El Pais. 

Foto

Er wordt al dagen non-stop gezocht naar het Spaanse jongetje, dat op zondag 13 januari in een put viel. Hij was aan het spelen bij Totalán, in de provincie Andalusië. De bewuste plek krioelt inmiddels ook van de journalisten. Er zijn ook meer dan honderd reddingswerkers aanwezig.

Waar er eerst nog twijfels waren of het jongetje wel echt in de put zat, is dat aan de hand van een foto inmiddels bevestigd. De familie van het kindje heeft een foto aan de politie laten zien. Daarop is te zien hoe Julen in een greppel zit vlakbij de put. Ook is op de foto te zien hoe het kind een zakje chips of snoep in zijn hand heeft, wat later in de put teruggevonden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spaanse Julen nog steeds niet uit put gehaald
Sluiten