Metro
Metro Nieuws 29 jan 2019 / 17:25 uur

Spaans OM: ‘PSV-fans moeten cel in’

Het zal even schrikken zijn voor een drietal fans van PSV. Het Spaanse Openbaar Ministerie eist een jaar cel tegen hen omdat ze in 2016 bedelaars kleineerden in Madrid.

Opdrukken voor geld

Het is alweer even geleden, maar misschien kan je je de beelden nog herinneren: een aantal bedelaars op het Plaza Mayor in Madrid omringd door tientallen PSV-fans, een van de bedelaars lijkt zich op te drukken voor de neus van een voetbalfan.

Het internet was in maart 2016 in de ban van deze beelden, waarop te zien is hoe een groepje PSV’ers muntjes naar de bedelaars gooiden. De PSV-fans waren in de Spaanse stad aanwezig vanwege de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. De bedelende vrouwen moesten zichzelf opdrukken voor geld en de voetbalfans zouden een 5 euro-biljet in brand hebben gestoken.

Stadionverbod niet genoeg

In Nederland boden de fans uiteindelijk hun excuses aan en gaf PSV ze stadionverboden. Maar het Spaanse OM lijkt het daar niet bij te willen laten zitten. Volgens de NOSeist het OM dat de fans een jaar de cel in gaan en aan ieder van de vier bedelende vrouwen zeshonderd euro betalen. Wanneer de rechter uitspraak doet, is nog niet duidelijk.

Het is überhaupt maar de vraag of verdachten de celstraf daadwerkelijk uit zouden moeten zitten als ze daartoe veroordeeld worden. Iemand die nooit eerder is veroordeeld hoeft in Spanje een celstraf van twee jaar of minder niet uit te zitten.

Reageer op artikel:
Spaans OM: ‘PSV-fans moeten cel in’
Sluiten