Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Nieuws 21 jan 2019 / 09:46 uur

Altijd een happy ending op Hotelnacht

Van de opblaasflamingo-fetisjist tot action hero-wannabe en van luxecliché bubbels en kaviaar tot Berliner-trio bockworst, bier en Berghain-techno: tijdens Hotelnacht was er voor iedereen wel een happy ending te vinden in Amsterdam, inclusief Metro’s Iris.

Gezellig samen borrelen / Foto HBMEO Alexander Sporre

Op het dak

„Als je het niet heel erg vindt, ga ik éven blote mannen spotten”, en weg is hij. ,,Houd me op de hoogte, wil je?”, roep ik mijn nieuwe Hotelnachtvriend na. Ik sta bovenop het DoubleTree by Hilton, op deze zaterdagavond het dampende en stomende epicentrum van de stad. Het kwik is intussen de min één gepasseerd en de een bubbelt in het bad, een ander roostert een marshmallowstok in het vuur. Bijna iedereen loopt als extra warmtelaag in een comfortabele witte badjas rond, die extreem pluist op de kleding eronder, maar dat weet op dat moment nog niemand.

Hot stel / Foto HBMEO Alexander Sporre

,,Nou. Ze hebben allemaal een zwembroek of gewoon hun boxer aan.” Teleurgesteld komt hij weer terug. Waarom heet het dan de Naked Rooftop Jaccuzzi Party, vragen we ons af, maar een blik op het geschonken drankmerk hier en het eureka-moment laat niet lang op zich wachten. Ondanks de zwemkleding, stijgt de temperatuur tot ongekende hoogte in de twee jacuzzi’s en nieuwe vriendschappen, zij het voor een nacht, liggen zichtbaar binnen handbereik. ,,Kom er ook in”, spettert een man me nat. ,,Ja, kom”, zegt zijn vriend. Dubbel verleidelijk, maar het volgende hotelfeestje wacht.

Alles uit de hotelkast

Team groen (petje was verplicht) / Foto HBMEO Alexander Sporre

Door heel de stad hebben hotels alles uit de kast gehaald om bezoekers te verrassen. Voor de adrenalinejunkies is er een lasergame-strijdveld ingericht in de Sint Olofskapel, waar je ook vanaf de zijlijn kunt toekijken met in plaats van een geladen geweer een Gin-Tonic in je hand (allebei mag niet), voor hen met een hang naar nostalgie en hamburgers, is de bar van het Pulitzer omgetoverd tot een Grease-decor, inclusief T-birds-barmannen en een jukebox vol muziek, van Buddy Holly tot Armin van Buuren.

Best kaviaardig

In hotel Pestana Amsterdam wordt geborreld met champagne als aperitief en kaviaar als snack. Vijf gram per hapje, rechtstreeks op je hand gedeponeerd door Arman de kaviaarman. Nu kun je het er zo met je mond vanaf eten, legt hij geduldig uit. Net zoals de zout bij tequila dus, maar dat vindt hij niet zo’n goede vergelijking. ,,Dit is de traditionele manier van kaviaar eten en veel eleganter dan met een lepel.” Ik lik de klodder zwarte bolletjes gulzig van mijn hand. ,,Normaal gesproken dan.”

Kaviaarman Arman

De drie B’s

De b van bockworst in Vermeer/ Foto HBMEO Alexander Sporre

Bij restaurant Vermeer worden bier, bockworst en Berghain-techno geserveerd. De keukenklapdeuren zwaaien open en dat de leukste feestjes altijd in de keuken beginnen en/of eindigen, daar is dit restaurant met zijn bevlogen chef-kok Chris Naylor het levende en levendige bewijs van. Op het repeterende geluid van de duistere baslijnen worden de worsten door de kokscrew gesneden en drinken de bezoekers hun bier. ,,Dit wil je toch je hele leven als achtergrondmuziek bij alles wat je doet?”, mijmert een jongen hardop. Zijn vrienden knikken instemmend, ,,ja man, mooi gesproken.”

Houten vork met worst prikken met Vincent van Dijk, organisator Hotelnacht

Beesten

,,Ik neem hem straks mee naar huis, hoor, er zijn er toch genoeg.” Voor me staat een meisje met rode krullen en een roze opblaasflamingo, die ze stevig om haar nek heeft geslagen. Ook giraffes en papegaaien passeren de revue, evenals een horde aan onesies en dierenprints en flink wat aangeschoten wild. De Animal Party in de Renaissance Koepelkerk haalt het beest in de feestganger naar boven en op de dansvloer worden paringsdansen tussen bronstige baardmannen onderling en/of jippige meisjes met glittertops uitgevoerd, die al snel resulteren in mondelinge acties. ,,Kom je bij me logeren?” wordt in menig oor gefluisterd, ,,ik heb een hele mooie kamer.”

Foute shirts, goeie gasten in de Koepelkerk / Foto HBMEO Alexander Sporre

Hoogtepunt

De champagneboom / Foto HBMEO Alexander Sporre

Op vakantie in eigen stad, noemt organisator Vincent van Dijk Hotelnacht. Het geluid van rolkoffers door de straten klinkt hem als muziek in de oren en in het hotel-hoppen is hij inmiddels meester. ,,Mijn persoonlijke record ligt op tien.” Zoals elk jaar wil hij ook nu het liefst zoveel mogelijk hotels aantikken, dus het wordt overal ‘handje, drankje en door’, al bleef hij die memorabele Hotelnacht twee jaar geleden wel ergens iets langer dan gepland. De poolparty van het Amstelhotel dat eenmalig de zwembaddeuren opende, is voor hen die erbij waren, nog altijd een waar Hotelnachthoogtepunt. ,,Het was fantastisch”, zwijmelt hij weer even weg. De champagne werd constant bijgevuld, de bitterballen bleven maar komen, ,,we zijn daar denk ik wel twee uur blijven hangen!” Ook deze editie is hij weer blij verrast door de originaliteit van de deelnemende hotels, ,,het is zo mooi om te zien dat ze echt hun best doen om zich te onderscheiden, ik ben nu al nieuwsgierig naar volgend jaar.”

Team groen (petje was verplicht) / Foto HBMEO Alexander Sporre

Special price for you my hotelfriend

Tijdens Hotelnacht kun je voor een speciale prijs een nachtje slapen in een luxe en/of bijzonder hotel. Meer dan 30 hotels deden dit jaar mee aan Hotelnacht. In totaal bleven deze zevende editie zo’n 3.000 mensen, veelal Amsterdammers, slapen en trokken meer dan 7.800 mensen van hotelfeestje naar hotelfeestje. Op zondag waren er nog diverse brunches en borrels en konden mensen op excursie naar Amsterdam Noord.

Het beest kwam naar boven / Foto HBMEO Alexander Sporre

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Altijd een happy ending op Hotelnacht
Sluiten